Malmö Live

Fiskehamnspromenaden 11B

Typ
Bostadsrätt
Boarea
50 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
2 107 kr/mån
Pris
3 795 000 kr
Bilder Bostaden Visning Ritning Karta

Det är en krispig morgon på Fiskehamnspromenaden med vackert solblänk i kanalen, här på Citadellskajen når vi en lyxig cityvåning med fantastisk utsikt över vatten och Malmös stadssilhuett. Utanför entrén löper bryggor längs med vattnet med trappavsatser att slå sig ner på med ansiktet mot solen. 50 ytterst välplanerade kvadrat i söderläge disponerade på två rum och kök och inglasad balkong med slående utsikt. Det stora sällskapsrummet präglas av det glasade partiet längs med hela balkongen, ett extrarum från tidig vår till sena oktober. Sällskapsrummet med integrerat kök rymmer plats för många vid matbordet, en riktigt härlig social yta. Ett mörkt parkettgolv bidrar till en lyxig känsla och vacker kontrast till de vita väggarna. Det mer privata sovrummet har platsbyggda garderober och en rymlig yta. Välvalda och smakfulla materialval går som en röd tråd genom alla kvadrat. Ett helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin. En ljuvlig takterrass finns till förfogande. Den här våningen har smart arkitektur, påkostade och fina material, och en tydlig citykänsla. Vi är i ett av Malmös mest attraktiva områden med Slottsparken som bakgrund, en levande stadsmiljö med fina boende, restauranger och Malmö saluhall ett stenkast bort - med stad och vatten utanför porten. Varmt välkomna - det här vill du inte missa.
Rumsbeskrivningar

HALL

Mörkt parkettgolv och ljusa väggar. Inbyggd förvaring bakom skjutdörrar.

KÖK

Mörkt parkettgolv och ljusa väggar. Vit köksinredning från HTH, vitt kakel och bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, ugn, mikrovågsugn, spis och äkt.

SÄLLSKAPSRUM

Mörkt parkettgolv och ljusa väggar. Härifrån nås bostadens balkong med söderläge.

SOVRUM

Mörkt parkettgolv och ljusa väggar. Inbyggd förvaring finns bakom skjutdörrar.

BADRUM

Klinker och vitt kakel. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, dusch med duschdörrar, kommod och spegelskåp.

Fakta
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Fiskehamnspromenaden 11B
Postadress
21118 MALMÖ
Område
Malmö Live
Kommun
Malmö
Lgh.nr
41202
Boarea
50 m²
Antal rum
2 rum och kök
Månadsavgift
2 107 kr/mån inklusive I avgiften ingår värme, kallvatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg tillkommer om 165 kr/månad för digital-TV, IP-telefoni och 100/100 Mbit/s bredband via ber från Telenor. Föreningen har individuell mätning av varmvatten och hushållsel och debitering sker kvartalsvis efter faktisk förbrukning, med tre månaders eftersläpning.
Pris
3 795 000 kr
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2015
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
Våning 3 av 8. Hiss finns.
Balkong
Ja
Övriga utrymmen
Källarförråd.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-02-03)
Primärenergital
54 kWh/m2/år
Energiklass
B
Föreningen
Namn
Brf Sopranen
Byggnadsår
2015
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Org.form
Bostadsrätt
Org.nummer
769626-5490
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
90 st varav 4 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
4 st
TV/bredband
Bredband 250/250 (Telenor).
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Renoveringar
Inga större underhållsarbeten är planerade de närmaste åren.
Om föreningen
Brf Sopranen byggdes 2015 och består av 86 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 4 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen äger fastigheten Torken 4. Ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Fullvärdesförsäkring via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna. 

Garage finns på P-huset Malmö Live och P-huset Godsmagasinet alldeles intill. Dessa administreras av P-Malmö och det är upp till den enskilda att själv handlägga detta. 

Föreningen har en trevlig takterrass och festlokal som får nyttjas av medlemmarna.

I föreningen finns två cykelförråd i anslutning till källarentréer.

För mer information se föreningens hemsida: https://www.brfsopranen.se/
Ekonomi
Månadsavgift
2 107 kr/mån inklusive I avgiften ingår värme, kallvatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg tillkommer om 165 kr/månad för digital-TV, IP-telefoni och 100/100 Mbit/s bredband via ber från Telenor. Föreningen har individuell mätning av varmvatten och hushållsel och debitering sker kvartalsvis efter faktisk förbrukning, med tre månaders eftersläpning.
Indirekt nettoskuldsättning
660 737 kr
Pantsatt
Nej
Området
Kvarteret Malmö Live ligger norr om Västra hamnkanalen i centrala Malmö. Området karaktäriseras av höga byggnadskroppar och började växa fram efter en projekt- och markanvisningstävling år 2008. Malmö stad beslutade då att låta en ny stadsdel med fokus på musik och kongress byggas. Centralt i området ligger Malmö nya konserthus med två konsertlokaler. Konserthuset är sammanbyggt med hotell- och kongresscentret Clarion Hotel & Cogress Malmö Live. Det 25 våningar höga huset rymmer både konferenslokaler, restauranger och skybar. Runt byggnaden finns flera fristående hus med både kontor och bostäder. Malmö saluhall ligger här liksom de gamla byggnaderna Västra station, som är en tidigare järnvägsstation, och Sjömansgården. Tillsammans skapar de gamla och nya byggnader en spännande arkitektur. Strax intill området ligger både Malmö museer, vackra Slottsparken och Malmö Centralstation.
 
Ansvarig mäklare Elin Olsson Reg fastighetsmäklare [email protected] 076-492 18 19

Vill du veta mer om denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.

Funderar du på hur mycket ditt boende kan vara värt?

Oavsett om du ska sälja eller bara är nyfiken på vad den är värd gör vi gärna en kostnadsfri värdering. Slå oss en signal på 040-10 11 00 och boka en tid eller fyll i formuläret så blir du kontaktad inom kort.