Rörsjöstaden

Amiralsgatan 6

Typ
Bostadsrätt
Boarea
90 kvm
Antal rum
2.5 rum
Månadsavgift
6 216 kr/mån
Pris
4 395 000 kr
Bilder Bostaden Visning Ritning Karta

Intill Kungsgatans lummiga allé ligger en ljus och stämningsfull vindsvåning på två rum med en halva i hus från 1898. Det teglade huset på Amiralsgatan 6 är pampigt med takmålningar och svängd trappa i sten, vi tar hissen upp till våning fem. Här väntar karaktärsfulla 90 kvadrat där ett generöst sällskapsrum med takfönster möter ett smakfullt kök, intill står balkongdörren på glänt. Redan vid första steget in över tröskeln i hallen möts man av en magisk utsikt över takåsarna. Fönster på rad med kulturglas ger vackra reflektioner på vit pigmenterad parkett i öppen planlösning. Omfångsrik sällskapsyta med integrerat kök har generös plats för soffgrupp, möblerbar halva och en mysig matplats vid fönstren. Köksinredningen går i en ljuvlig grönblå ton, glaserat handslaget kakel i vitt till mörka fogar och bänkskiva i betong för tankarna till en fransk bistro. En stor köksö med gedigen bänkskiva i trä binder samman kök och sällskapsdel. Den blågröna färgen till vit laserad alm och blank vitt golv ger en fin prägel. Efter en rymlig hall väntar ett mysigt sovrum med vinklar och vrår, rundat fönster, vacker rå tegelvägg, bjälkar och walk in closet. Därtill helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Nere på innergården finns stor terrass med sittplatser och grill. En underbar plats där de höga tegelfasadernas vackra siluetter för vår blick upp mot himlen, här är helt skyddat fast vi är nära city. Rörsjöstaden bjuder på grönskande kvarter, med caféer och småbutiker längs gatorna och på några minuters promenad är du på gågatan. Välkomna till en ljuvlig våning uppe bland Malmös takåsar!
Rumsbeskrivningar

HALL

Ljust golv och vita väggar.

KÖK

Ljust golv och vita väggar. Ljus köksinredning, vitt kakel och bänkskiva i betong samt alm. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt, ugn och kyl/frys.

VARDAGSRUM

Ljust trägolv och vita väggar.

HALVA

Tegelgolv, ljusa väggar samt en teglad vägg. Kan göras om till ett sovrum.

SOVRUM

Ljust trägolv och vita väggar samt en teglad vägg. Klädkammare finns.

BADRUM

Renoverat badrum med ljust kakel och klinker. I badrummet finns kommod, måttbeställd spegel, wc, handdukstork, dusch, samt tvättmaskin bak ribbad vägg.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör ett förråd med direkt anslutning från bostadens halva.

RENOVERINGAR

2019
Golv slipades i sovrum och vardagsrum
Nytt tegelgolv och framtagning av tegelvägg i halvan
Tre takfönster monterade i vardagsrummet
Nya golvlister och foder i hela lägenheten

2020
Framtagning av tegelvägg i sovrummet
Renoverades köket med nytt kakel, bänkskiva och sprutlackerade luckor
Samtliga rum målades

2022
Renoverades badrummet (intyg och godkänd besiktning finns)

ÖVRIGT

Enligt föreningens information disponeras lägenheten som 81 kvm, enligt säljarens information efter omvandling av förråd disponeras den nu som 90 kvm.

Fakta
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Amiralsgatan 6
Postadress
21155 Malmö
Område
Rörsjöstaden
Kommun
Malmö
Lgh.nr
61
Boarea
90 m² (säljarens information)
Antal rum
2.5 rum och kök
Månadsavgift
6 216 kr/mån inklusive värme och vatten. Föreningen har gemensamt elavtal där medlemmarna debiteras månadsvis med föregående månads förbrukning.
Pris
4 395 000 kr
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1898
Våningsplan
Våning 5 av 5. Hiss finns.
Balkong
Ja
Föreningen
Namn
Brf Flora 11
Byggnadsår
1898
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Org.form
Bostadsrätt
Org.nummer
769617-0468
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
15 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
952 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Om föreningen

Brf Flora 11. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 15 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler. Föreningen köpte marknaden 2008. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

I föreningen finns en trevlig och grönskande innergård med sällskapsytor, pergola, grill och gemensamma sittmöbler. Det finns ett övernattningsrum som medlemmar kan nyttja för 100 kr/natten max 5 nätter i rad. Föreningen har även en relaxavdelning med bastu och dusch. Cykelförråd under tak finns på innergården.

Föreningens gemensamma tvättstuga nås via trappa från innergården. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Digitalt bokningssystem.

Grundutbud tv-kanaler via Tele2. Obligatorisk tillägg om 55 kr / månad. Gruppavtal för bredbandsuppkoppling 250/50 via Tele2.

Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar.

Utförda renoveringar och underhåll
2019-2023 - Hyreslokalerna totalrenoverats av föreningen med nya ytskikt och nya ventilationssystem
2019 - Spolades vertikal och horisontell avloppsstam i hela fastigheten.
2018 - Byggdes en pergola på innergården och ombyggnad av låssystem utfördes.
2017 Renovering/förbättring av portar och dörrar med ny skyddsplåt i mässing samt renovering av källarlokal/pannrum.
2016 - Fasadrenovering. Ommålning av tak och stuprör med förbättringsarbeten. Balkongbyggnation. Omläggning av terrasstak med ny stensättning. Byte av samtliga lägenhetsfönster och balkongdörrar. Byte av portar och fönster till lokalerna. Ventilationsarbeten baserad på genomförd OVK-besiktning för fastigheten.
2013 - Utfördes kompletteringsarbete med isodränskivor och avlopp till en av lokalerna.
2012 - Installation av skydd mot duvor på avsatser.
2010 - Entrén försågs med nya portar i ek samt målats och restaurerats invändigt i äldre stil med schackrutigt golv och mässingsarmaturer. Låsbyte och nytt taggsystem. Tvättstugan renoverades. Relaxrum med bastu och dusch byggdes.

Fastigheten renoverades under 2010/2011. Föreningen värnar om att bibehålla den stil och de material som är från sekelskiftet 1800/1900. De senaste årens renoveringar har därför fokuserat på att bevara, restaurera och att så långt som möjligt återskapa fastighetens vackra ursprungliga och historiska utseende. Detta syns tydligt på fastighetens fasad med belysning, färgsättning, utsmyckningar, i fönstren med klassiskt levande kulturglas, i entrén, trapphus och på innergården med bland annat mässingsplåtar på portarna och svarta utsmyckade smidesräcken. Föreningen har vid renoveringarna samrått med Malmö Stadsantikvarie/ Malmö Museer för att återskapa fastighetens historiska uttryck. Samtliga förbättringar/renoveringar är listade i föreningens årsredovisningar.

Föreningen har inga egna parkeringsmöjligheter. Det finns närliggande garage med parkeringsplatser. I övrigt råder boendeparkering i området, för mer information se: www.malmo.se
Ekonomi
Månadsavgift
6 216 kr/mån inklusive värme och vatten. Föreningen har gemensamt elavtal där medlemmarna debiteras månadsvis med föregående månads förbrukning.
Andel av årsavgift
5.21%
Pantsatt
Ja
Området
Hela Rörsjöstaden var ända fram till slutet på 1870-talet en grund sjö, som dikades ur för att expandera Malmö. Området är uppbyggt kring Kungsgatans grönskande allé och för tankarna till Paris. De äldsta delarna av Rörsjöstaden ligger närmst centrum och innefattar Löjtnantsgatan, Kommendörsgatan och Kornettsgatan. Rörsjöstaden karaktäriseras av en varierande arkitektur med inslag från både nationalromantik, jugend och nordisk klassicism. Området är vackert, ligger nära centrum och har fina Rörsjöparken som sin lunga.
Dokument
Ansvarig mäklare Elin Olsson Reg fastighetsmäklare [email protected] 076-492 18 19

Vill du veta mer om denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.

Funderar du på hur mycket ditt boende kan vara värt?

Oavsett om du ska sälja eller bara är nyfiken på vad den är värd gör vi gärna en kostnadsfri värdering. Slå oss en signal på 040-10 11 00 och boka en tid eller fyll i formuläret så blir du kontaktad inom kort.