Fixigt hemmapyssel.

Fixigt hemmapyssel.

Anna Olsson Publicerad den 3 Nov 2017
Att bläddra och känna på fina tapeter är så himla kul! På ett relativt enkelt sätt kan man med hjälp av tapeter förnya och förändra ett helt hem. Tapeter i lite höstiga färger tycker jag personligen är de absolut bästa. Mörka, härliga färgskalor som på direkten sätter ton och känsla på rummet. Hela hemmet blir ombonat även om rummen i övrigt inte har så mycket möbler eller textilier. Ett enkelt sätt att göra det mysigt helt enkelt! Färgskalan nedan till höger kommer från Jotun Lady, den tycker jag är rätt fin att utgå ifrån. De mörka färgerna är såklart de bästa. På nätet kan man hitta mycket fint, men för den absolut bästa upplevelsen så tycker jag ändå att det fortfarande är roligast att bege sig till en tapetbutik på riktigt så man verkligen får titta, känna och låta sig inspireras! Hur går man då tillväga när det är dags att sätta igång? Jag hittade en grym tapetguide HÄR! Väl värd att spana in innan ni sätter igång, guiden är uppdelad i totalt åtta steg, se nedan.
  1. Börja med att kolla så att väggen är jämn och slät samt att underlaget är fast. Spackla och slipa vid behov.
  2. Limma med pensel vid tak och golvlister.
  3. Rolla väggen med lim.
  4. Dra upp den första tapetvåden mot taket, fäst lätt överst, kontrollera mot din uppritade lodlinje eller med vattenpass att den är rak, pressa sen fast den övre delen av våden och skär av vid taklisten.
  5. Släta ut resten av våden med tapetverktyg, från mitten uppåt, från mitten nedåt, sist på kanterna.
  6. Pressa ner kanten och skär av vid golvlisten.
  7. Upprepa proceduren från steg 4
  8. Tvätta bort eventuella limrester med blöt svamp. KLART!
Tapeter Tapeterna på bilderna är mina egna absoluta favoriter, alla från engelska tapethuset William Morris som går att köpa hos till exempel Engelska Tapetmagasinet. Bild 1 2 3 4       Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara