Låt hallen spela huvudrollen

Publicerad den 18 Apr 2024

Hallen ger det första intrycket av ditt hem, ofta kommer den sist i planeringen men ska vi kanske tänka om?

Ett vackert och hemtrevligt vardagsrum, ett praktiskt kök och ett mysigt sovrum är oftast första prioritet i hemmet men tänk på helheten och låt hallen knyta ihop rummen.

Låt dina gäster känna sig välkomna och tänk på att du själv ska landa och få en härlig känsla av att komma hem, redan första steget in och låta vardagens stress stanna kvar utanför.

Här kommer inspiration från fina hallar vi har besökt, välkomna att stiga på!

Här kan man absolut ha skåpet med mycket färg som man kanske hade tröttnat på i vardagsrummet eller ta i med proportionerna som att placera en stor urna eller växt på golvet, en märkbart liten tavla på väggen eller måla väggarna i en färg som knyter ihop rummen.

En mindre redan mörk hall får extra tyngd av att målas mörk eller till och med svart, läckert!

Skapa rymd med hjälp av en spegel, det är såklart av praktiska skäl vi har speglar i hallen men det ger också mer rymd och ljus då det ofta saknas direkt ljusinsläpp. Hallen känns större och speglar reflekterar vackert ljus från närliggande ljuskällor.

Låt höjden i rummet få komma till sin rätt, genom att låta inredningen sträva uppåt.

Att ha förvaring ton i ton med väggar är ett annat knep för att förstora en smal eller trång hall.

En djärv tapet, väggarna målade i en härlig färg eller varför inte ett rutigt golv? En mindre yta tål mer, ta gärna ut svängarna.

Låt hallen bli vad den egentligen är, hemmets huvudkaraktär. Här får vi första intrycket av hemmet och vi tar med oss fin känsla när vi lämnar det.