Minimalistisk värme på Davidshall

Emelie Tjäder Publicerad den 9 Nov 2017
En minimalistisk vindsvåning med massor av karaktär, på underbara Davidshall, smet iväg efter förhandsvisning med utomordentligt nöjda säljare och köpare. Det är verkligen en speciell våning med mycket karaktär, precis sådant som får oss på Bolaget att le lite extra brett! En värmande hand lades vid styling och genom att addera växter och varma mustiga färger gav vi extra liv åt den strama inredningsstilen. Det är oftast de små detaljerna som gör stor skillnad och sätter pricken över i!

Terrass

På terrassen stod en minimalistisk soffa i svart metall som jag kände att jag ville mjuka upp med varma färger och mycket textilier. Jag använde kundens egna kuddar och blandade dem med sammetskuddar i jordiga färger. Plädar och grå fårskinn fick samsas i soffan för att skapa en ombonad och mysig känsla. Med glaslyktor i olika runda former och toner av brunt mjukades designen i det svarta glas- och metallbordet upp.

Kök

För att, återigen, skapa lite mjukhet i de strama linjerna i vindsvåningen valde jag bort kantiga former på köksön till förmån för runda fat, örter och kvistar som uppmjukande detaljer. En cremefärgad ullpläd skapar kontrast mot det svarta golvet och koftan på den svarta matbordsstolen ligger inte där av en slump - en detalj som gör bilden lite mjukare i förgrunden. vindsvåning På köksbänken samlade jag ihop flaskor, metall- och trädetaljer som var kundens egna, adderade grönska och röda höstlöv i en hög vas. En kökshandduk hängdes på ett av handtaget för att få in ett mjukt material tillsammans med de blanka ytorna och de raka formerna.

Vardagsrum

För att göra intrycket lite mer ombonat använde jag en pläd, kuddar och ljuslyktor i varmt brunsvarta nyanser. Pläden tillåts hänga ner på golvet och bidrar till en skön avslappnad känsla som skapar kontrast mot de raka linjerna som annars är påtagliga inredningsstilen. Det är mycket det som det handlar om här - att skapa kontrast - hårt möter mjukt, kallt möter varmt, tillrättalagt möter avslappnat. Den mörkt rödsvarta peperomian får bidra både med vacker färg och struktur på soffbordet. Färgen blir harmonisk ihop med det svarta stenbordet och skuggspelet blir vackert! minimalistisk

Sovrum

I sovrummet var basen vit, svart och svartbrun så även här ville jag mjuka upp. Och ett sovrum ska, i min smak, kännas mysigt och harmoniskt. Därför satsade jag på att fylla upp med kuddar i jordiga färger och olika storlekar. Vasen med mörkt vinröda blad (samma som i köket) och en vas med torkade lila blommor (som kunden redan hade) fick hjälpa till att sätta färg. Olika material och strukturer är också sådant som ger liv och värme åt ett rum. Ett överkast och kuddar i sammet samt en ullpläd med luddig yta och diskret mönster skapar kontrast mot de vita linnelakanen. Resultatet blev riktigt mysigt, om jag får säga det själv!

sovrum

Sammanfattningsvis - en minimalistisk inredning i svart och vitt kan få en gemytlig och ombonad känsla utan att addera alltför mycket saker, och utan att försaka den minimalistiska grundtanken. Prova att addera detaljer i jordiga färger och låt samma färger återkomma i de olika rummen. Våga blanda material och strukturer, våga varma accentfärger och satsa på att plocka in kvistar av sådant som är i säsong. Gärna sådant som överraskar lite, det bidrar till en känsla av personlighet. Jag skulle till exempel undvika orkidéer eller rosbuketter i denna typen av hem. Bättre att satsa på mörkt och mustigt! För mer inspiration eller om du söker ett hem med karaktär - kolla in vad vi har till salu här! För annorlunda växter och vackra blommor på snitt, kika in här! Alla bilder är tagna av vår fantastiska fotograf som du kan besöka här! Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara