Malmö Live

Beijerskajen 2B

Typ
Bostadsrätt
Boarea
60 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
3 615 kr/mån
Pris
2 795 000 kr
Bilder Bostaden Visning Ritning Karta

Isen ligger blank och ett lager pudersnö bäddar vackert in Beijerskajen. Här på nummer 2 B i miljömärkt hus, finner vi en modern våning på två rum och kök med högt till tak, höga fönsterpartier och en öppen planlösning. Sociala 60 kvadrat har kombinerat sällskapsrum och kök med matplats, här finns utgång till en rymlig uteplats. Vita väggar till ljusa golv och möbler i nordisk stil är inbjudande. Köket har släta luckor upp till tak och ett svart kakel bryter av tillsammans med en grå bänkskiva och rostfri köksutrustning från Siemens. Innanför väntar ett generöst sovrum med bra förvaring längs ena sidan. Det är en praktisk lägenhet med gott om förvaring i både hall, kök och sovrum. Förutom en fin innergård har föreningen cykelpool med lådcyklar. Läget är perfekt, närhet till Centralstationen, dagligvaruhandel och det öppna havet. Restauranger och caféer finns det gott om i kvarteren och city ligger en kort promenad bort. På vår och sommar har Augusta glass öppet med härlig uteservering alldeles utanför porten. Varmt välkomna!
Rumsbeskrivningar

HALL

Parkettgolv och ljusa väggar. Garderobsvägg.

KÖK

Parkettgolv och ljusa väggar. Vit köksinredning och maskinell utrustning i form av kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin och fläkt. Ligger öppet mot sällskapsrummet.

SÄLLSKAPSRUM

Parkettgolv och ljusa väggar. Utgång till generös uteplats.

SOVRUM

Parkettgolv och ljusa väggar. Garderobsvägg.

BADRUM

Helkaklat badrum med toalett, duschhörna, kommod, tvättmaskin och torktumlare.

ÖVRIGT

Takhöjden är cirka 310cm i samtliga rum förutom badrummet.

Fakta
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Beijerskajen 2B
Postadress
21119 MALMÖ
Område
Malmö Live
Kommun
Malmö
Lgh.nr
B1001
Boarea
60 m² (föreningens information)
Antal rum
2 rum och kök
Månadsavgift
3 615 kr/mån inklusive värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 230kr/månad för bredband, TV och telefoni. Föreningen har individuell mätning av el och varmvatten. Dessa debiteras efter faktisk förbrukning en gång i kvartalet.
Pris
2 795 000 kr
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2020
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjä
Ventilation
FTX
Våningsplan
Våning 1 av 5. Hiss finns.
Uteplats
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2022-09-20)
Prestanda
68 kWh/m2/år
Föreningen
Namn
Brf Kaj 306
Byggnadsår
2020
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Org.form
Bostadsrätt
Org.nummer
769635-1126
Föreningens ekonomi
Föreningen höjde avgiften med 2% den 1 januari 2023 och med 13% 1 Januari 2024. Under juli 2023 lades ett av föreningens lån om till ca 4% ränta (bunden).
Föreningen äger marken?
Nej
Antal lägenheter
102 st
Antal lokaler
5 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till TV och bredband (250/250) via Tele2, en obligatorisk kostnad om 230 kr/månad tillkommer för detta. (om det inte redan är angivet och inräknat i bostadsbeskrivningen under avgift)
Tillåts delat ägande?
Föreningen tillåter delat ägande. Minsta andel man bör äga för att bo är 10%.
Renoveringar
Startbesked för inglasning av balkonger gavs november 2021 och flertalet medlemmar har utfört inglasning under 2022.
Arbete med att täta rökluckor för att hindra att dagvatten rinner ned i källare har har påbörjats men inte fullt slutförts under 2022.
Den under senare delen av 2021 påbörjade installationen av ytterligare sex laddplatser i garaget är slutfört.
Offerter från olika elleverantörer har inhämtats och analyserats där beslut togs att omförhandla befintligt avtal med Eon och då med rabatterat pris/kWh.

Kommande planer
Optimering av parkering för cyklar inomhus
Digitalisering av portalsystemet
Utöka antalet garageplatser med möjlighet för laddning av elbil
Undersöka möjligheten för konditionering av kyla i lägenheter
Undersöka möjligheten för installation av solpaneler, analysera och bedöma lönsamheten strategiskt
Gårdsplats
Mysig innergård med planteringar och gångar. På gården finns enklare lekutrustning, sittbänkar och cykelställ.
Parkering
Föreningen har ett eget garage med 44 stycken platser för medlemmar att hyra till en kostnad om ca 1200 kr/månaden. För närvarande finns inga lediga garageplatser. Föreningen har tre separata kölistor, MC, El-bil och vanlig garageplats för bil. I dagsläget är det ca 20 i kö för bilplats. För alla medlemmar i föreningen finns medlemskap hos M under de första 10 åren (t.om. 2027), poolbilarna finns placerade i närliggande garage. En rörlig avgift tillkommer för nyttjaren.
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Kaj 306 bildades 2017. Skanska är byggherre. Föreningen innehar fastigheten Trollhättan 4 med tomträtt. För första tioårsperioden utgår en rabatt på avgälden med 62%, efter 2027 gäller ordinarie avgäld fram till 2033 därefter sker nya avgäldsförhandlingar. Adresserna är Bassänggatan 1 & 3, Beijerskajen 2 & 4 och Nordenskiöldsgatan 5 & 7. Föreningen består av 102 bostadsrättslägenheter samt 5 lokaler. Inflyttning påbörjades 2020.

Bo Svanenmärkt i Brf KAJ 306. Från och med 2017 Svanenmärker Skanska alla sina nya hem. Det innebär att de uppfyller Svanens hårda krav på materialval och byggprocess. Utöver detta har vi utrustat Brf KAJ 306 med en rad andra funktioner som hjälper till att bidra till ett mer hållbart samhälle. Gröna tak och en grön innergård för rekreation och biologisk mångfald, snålspolande kranar och miljövänliga vitvaror är några exempel. Huset värms upp med fjärrvärme som är snäll mot miljön och vi återvinner även värmen från den utgående ventilationsluften, för att hålla nere elförbrukningen och uppvärmningskostnaderna.

Till samtliga lägenheter finns ett förråd, vilket är placerat i källaren.
I källaren finns även rum för barnvagnar, rullstolar och cyklar.
Miljöhus är placerat på innergården.

Föreningen har en mycket informativ hemsida: https://www.kaj306.se/
Ekonomi
Månadsavgift
3 615 kr/mån inklusive värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 230kr/månad för bredband, TV och telefoni. Föreningen har individuell mätning av el och varmvatten. Dessa debiteras efter faktisk förbrukning en gång i kvartalet.
Andel i föreningen
0.48579%
Andel av årsavgift
0.82602%
Indirekt nettoskuldsättning
569 049 kr
Pantsatt
Nej

Driftskostnader per år

Hushållsel
1 185 kr
Vatten/avlopp
1 043 kr
Försäkring
1 736 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
3 964 kr
Området
Kvarteret Malmö Live ligger norr om Västra hamnkanalen i centrala Malmö. Området karaktäriseras av höga byggnadskroppar och började växa fram efter en projekt- och markanvisningstävling år 2008. Malmö stad beslutade då att låta en ny stadsdel med fokus på musik och kongress byggas. Centralt i området ligger Malmö nya konserthus med två konsertlokaler. Konserthuset är sammanbyggt med hotell- och kongresscentret Clarion Hotel & Cogress Malmö Live. Det 25 våningar höga huset rymmer både konferenslokaler, restauranger och skybar. Runt byggnaden finns flera fristående hus med både kontor och bostäder. Malmö saluhall ligger här liksom de gamla byggnaderna Västra station, som är en tidigare järnvägsstation, och Sjömansgården. Tillsammans skapar de gamla och nya byggnader en spännande arkitektur. Strax intill området ligger både Malmö museer, vackra Slottsparken och Malmö Centralstation.
 
Dokument
Ansvarig mäklare Victor Jörgensen Reg fastighetsmäklare/delägare [email protected] 076-112 04 14

Vill du veta mer om denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.

Funderar du på hur mycket ditt boende kan vara värt?

Oavsett om du ska sälja eller bara är nyfiken på vad den är värd gör vi gärna en kostnadsfri värdering. Slå oss en signal på 040-10 11 00 och boka en tid eller fyll i formuläret så blir du kontaktad inom kort.