Ribersborg

Gustaf Rydbergsgatan 14B

Typ
Bostadsrätt
Boarea
58 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
5 220 kr/mån
Pris
2 095 000 kr
Bud
Högsta bud
2 050 000 kr
Bilder Bostaden Visning Ritning Karta

Solen letar sig fram genom de trevliga gatorna i Ribersborgs fina kvarter. Bland kvarterskrogar, blomsterhandlare och småbutiker finner vi Gustaf Rydbergsgatan nummer 14, ett putsat hus anno 1944. Harmoniska toner på väggar i mild grön och dov blå skapar en fin känsla i en genomgående våning på 58 kvadrat. Ett större fönsterparti förskönar sällskapsytan där fiskbensparketten i original sedan fortsätter in i hall och sovrum. Kök och sovrum vilar in mot den lugna innergården. Köksinredningen i dov grönblå passar fint till handtag med läderdetaljer och ljust brädgolv. En trivsam sittbänk med praktisk förvaring är platsbyggd på motsatt vägg. Intill vilar ett inbjudande sovrum, här omfamnar vackra blå väggar med platsbyggd förvaring ton i ton vilket skapar ett extra lugn. En kort promenad bort är havet helt öppet med sköna promenadstråk och kallbadhuset nås från den långa träbryggan. På väg in mot City tar du vägen genom natursköna Slottsparken, vackra promenadstråk förgylls av glittrande vatten i kanalerna. Varmt välkomna till ett färgsäkert hem med karaktär!
Rumsbeskrivningar

ENTRÉ

Genomgående Golv i fiskbensparkett med ljusa väggar och tak. Möjlighet till avhängning i hatthylla med krokar samt god förvaringsmöjlighet i klädkammare.

SÄLLSKAPSRUM

Genomgående Golv i fiskbensparkett med ljusa väggar och tak. Generöst rum med plats för såväl sällskapsmöbler som matplats för sex personer. Naturligt ljusinsläpp från större fönsterparti med fönsterbräda i vacker natursten.

SOVRUM

Genomgående Golv i fiskbensparkett med väggar och tak i lugn och harmonisk nyans av blå. Här finns plats för dubbelsängen som ramas in av smart förvaring i form av garderobsvägg. Naturligt ljusinsläpp från fönster mot innergården med fönsterbräda i vacker natursten.

KÖK

Ljust brädgolv med ljusa väggar och tak. Köksinredning med släta luckor och bänkskiva i trä. Köket är utrustad med spis, singelvask, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Här finns goda förvaringsmöjligheter.

BADRUM

Ljust helkaklat badrum utrustad med WC, vägghängd kommod med handfat, regndusch med vikbara duschväggar samt förvaring i badrumsskåp.

Fakta
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Gustaf Rydbergsgatan 14B
Postadress
21755 Malmö
Område
Ribersborg
Kommun
Malmö
Lgh.nr
8
Boarea
58 m² (föreningens information)
Antal rum
2 rum och kök
Månadsavgift
5 220 kr/mån inklusive I avgiften ingår värme, vatten samt kollektivt bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 244 kr/mån avseende kabel-tv och bredband tillkommer.
Pris
2 095 000 kr
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1944
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
Våning 1.5 av 4. Hiss finns ej.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-10-05)
Primärenergital
106 kWh/m2/år
Föreningen
Namn
Brf Fjädern
Byggnadsår
1944
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Org.form
Bostadsrätt
Org.nummer
769612-8920
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
32 st varav 1 st hyresrätt(er)
TV/bredband
Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Canal Digital och bredband via Bredbandsbolaget. Obligatoriskt tillägg på 271 kr/mån.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen godkänner generellt delat ägande mellan förälder och barn om barnet bor i bostaden och äger minst 50%.
Gårdsplats
Innergård med tillgång till gemensamma utemöbler och grill. Cykelparkering finns på gården.
Parkering
I området råder boendeparkering. För mer info se www.malmo.se/boendeparkering.
Gemensamma utrymmen
Gemensam tvättstuga finns belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Förråd finns på vind och i källare.
Om föreningen
Spekulanter uppmanas att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf Fjädern är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2005. I föreningen finns 32 lägenheter, varav 1 upplåts med hyresrätt. Föreningens adresser är Gustaf Rydbergsgatan 14 A-B samt Nils Forsbergsgatan 12. Föreningens tomt är friköpt och ägs av föreningen.
Bredablick sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Avgiften höjdes 2024-01-01 med 12%.

UTFÖRDA RENOVERINGAR / UNDERHÅLL
(Under 1990-talet gjordes omfattande renoveringar)
1996/1997 Byttes V/A-stammarna i kök och badrum.
2001 Byttes avloppsstammarna
2010 Byttes en tvättmaskin ut i tvättstugan.
2011 Renoverades tak, fasad, balkonger och fönster.
2012 Gjordes OVK besiktning i hela fastigheten.
2016 Dränering av gården.
2018 Renoverades tvättstugan.
2019 Nya möbler till innergården.
2020 OVK-besiktning.
2020 Gården förnyades och rustades upp med bland annat nya utemöbler.

Den slutlige köparen uppmanas att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Senaste tillgängliga årsredovisning samt stadgar finns att ladda ner på vår hemsida www.bo-laget.se.
Ekonomi
Månadsavgift
5 220 kr/mån inklusive I avgiften ingår värme, vatten samt kollektivt bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 244 kr/mån avseende kabel-tv och bredband tillkommer.
Andel i föreningen
3.16774%
Andel av årsavgift
3.3755%
Indirekt nettoskuldsättning
464 218 kr
Pantsatt
Ja

Driftskostnader per år

Hushållsel
4 800 kr
Försäkring
2 000 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
6 800 kr
Driftkostnader är beräknade enligt schablon.
Området
Ribersborg ligger innanför Ribersborgsstranden mellan Limhamnsvägen, Mariedalsvägen, Regementsgatan och Ribersborgsvägen. Området ligger vackert och har de senaste åren utvecklats till en liten stad i staden. Längs med Regementsgatan ligger mysiga kvarterskrogar och butiker, blomsterhandlare och livsmedelsbutiker. Byggnaderna har varierande ålder och således charmigt skiftande karaktär. Fastigheterna närmst havet härstammar från 1930 till 1950-talet. Ribersborgsstranden är Malmös mest populära strand och här ligger kallbadhuset eller ”Kallis”. På Ribersborg finns förutom trivsamma kvarter även härliga grönområden längs med havet. Vägen in mot centrum passerar underbara Slottsparken – en öppen ekologisk trädgård mitt i staden. I Slottsparken finns förutom vackra planteringar också ett av Malmös mest populära caféer, Slottsträdgårdens kafé.
Dokument
Ansvarig mäklare Alexander Szüts Reg fastighetsmäklare [email protected] 073-570 90 20

Vill du veta mer om denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.

Funderar du på hur mycket ditt boende kan vara värt?

Oavsett om du ska sälja eller bara är nyfiken på vad den är värd gör vi gärna en kostnadsfri värdering. Slå oss en signal på 040-10 11 00 och boka en tid eller fyll i formuläret så blir du kontaktad inom kort.